Du är här: STARTSIDA FAQ/VANLIGA FRÅGOR

FAQ/VANLIGA FRÅGOR

Frågor och svar

Är det något du undrar över när det kommer till fyrverkerier eller den här webbplatsen? På denna sidan listar vi de mest förekommande frågorna.


Hur kan jag se effekterna på webbplatsen?

Effekterna är inlagda på nästan alla bombtårtor (ej arrangemang) och lösa raketer. Du kan se effekten genom att klicka på ikonen “Se filmen” i högra kolumnen på produktinformationen på de produkter som de har lagts in på.


Varför har SVEA slutat sälja smällare?

Från januari 2001 är det inte längre tillåtet att sälja s.k. smällare i Sverige. Regeringen tog det beslutet efter en lång debatt. Det närmaste man kommer smällare idag är Airbombs, vilket är en markbaserad artikel som skjuter upp en kula i luften med knall och effekt.


Varför sänker ni inte priset ännu mer?

Svea Fireworks arbetar hårt med att förhandla ner priserna hos våra leverantörer. Genom att vi nu är störst i Norden lyckas vi bra med det. När ni handlar hos någon av Svea’s återförsäljare kan ni vara säkra på att ni får bästa tänkbara pris!


Kan man köpa fyrverkerier året runt?

Visst kan man det! Vi har en hel del återförsäljare som säljer våra fyrverkerier året runt. Kontakta Svea för närmaste butik.


Behöver jag ha fyllt 18 år för alla artiklar?

För att inhandla fyrverkerier måste du ha fyllt 18 år. De artiklar som går utanför denna lag, är t.ex. tomtebloss, party poppers, tändare och liknande produkter. Notera att det alltså är 18-årsgräns även på "småplocket" såsom minibi, knasterskott etc.